« | Home | Categories | »

Goggles

Posted on August 6th, 2006 at 23:59 by Michael in category: Funny!, News

Brilliant!

A flightsim that exploits Google Earth pictures. Have fun!


Write a comment

15 Years ago today

Posted on August 6th, 2006 at 23:17 by Michael in category: Free Software, News

[Quote]

From: Tim Berners-Lee – view profile
Date: Tues, Aug 6 1991 12:00 pm
Email: timbl@info .cern.ch (Tim Berners-Lee)
Groups: alt.hypertext
Not yet rated
Rating:
show options
Reply | Reply to Author | Forward | Print | Individual Message | Show original | Report Abuse | Find messages by this author

In article <6...@cernvax.cern.ch> I promised to post a short summary of the
WorldWideWeb project. Mail me with any queries.

WorldWideWeb – Executive Summary

The WWW project merges the techniques of information retrieval and hypertext to
make an easy but powerful global information system.

The project started with the philosophy that much academic information should
be freely available to anyone. It aims to allow information sharing within
internationally dispersed teams, and the dissemination of information by
support groups.

Reader view

The WWW world consists of documents, and links. Indexes are special documents
which, rather than being read, may be searched. The result of such a search is
another (“virtual”) document containing links to the documents found. A simple
protocol (“HTTP”) is used to allow a browser program to request a keyword
search by a remote information server.

The web contains documents in many formats. Those documents which are
hypertext, (real or virtual) contain links to other documents, or places
within documents. All documents, whether real, virtual or indexes, look similar
to the reader and are contained within the same addressing scheme.

To follow a link, a reader clicks with a mouse (or types in a number if he or
she has no mouse). To search and index, a reader gives keywords (or other
search criteria). These are the only operations necessary to access the entire
world of data.


Write a comment

Comments:

  1. third lustrum…. time flies when you’re having fun…

  2. I personally love the statement: “All documents, whether real, virtual or indexes, look similar
    to the reader and are contained within the same addressing scheme.” – The accursed Flash/ FutureSplash was still six or seven years in the future.

Even dead people can’t escape AOL

Posted on August 6th, 2006 at 16:16 by John Sinteur in category: ¿ʞɔnɟ ǝɥʇ ʇɐɥʍ, What were they thinking?

[Quote:]

Maxine Gauthier doesn’t own a computer. She doesn’t know the first thing about Web browsing or sending e-mail. She’s not even sure where to find a computer’s “on” button, as she describes it.

Yet for the past nine months, she has been fighting one of the most persistent and some say irritating institutions in cyberspace: AOL, formerly known as America Online.

“They just haven’t wanted to let go,” the 55-year-old St. Louisan said. “I don’t think they’ll ever really let go.”

Her struggle has involved about a dozen phone calls often ending with an AOL customer service representative or manager hanging up on her. She even tried impersonating someone else in a couple of the calls. The giant online service provider wouldn’t budge.

The problem? An AOL account once held by Gauthier’s late father still showed billing charges accumulating against it. The account had been dormant for months; the credit card he used for it was inactive at least as long.

Nevertheless, AOL kept charging $25.90 each month for dial-up online access. Late fees for non-payment accumulated on the credit card, too.

Gauthier even offered to send a copy of her father’s obituary as proof he truly was dead. AOL was unmoved.

“An AOL service guy told me to stop complaining and learn to use a computer,” she said. “Then he hung up.”


Write a comment

Al Gore YouTube Spoof Not So Amateurish

Posted on August 6th, 2006 at 10:34 by John Sinteur in category: News

[Quote:]

A tiny little movie making fun of Al Gore, supposedly made by an amateur filmmaker, recently appeared on the popular Web site YouTube.com.

At first blush, the spoof seemed like a scrappy little homemade film poking fun at Gore and his anti-global warming crusade.

In the movie, Gore is seen boring an army of penguins with his lecture and blaming global warming for everything, including Lindsay Lohan’s thinness.

But when the Wall Street Journal tried to find the guy who posted the film “Al Gore’s Penguin Army” — listed on YouTube as a 29-year-old — they found the movie didn’t come from an amateur working out of his basement.

The film actually came from a slick Republican public relations firm called DCI, which just happens to have oil giant Exxon as a client.

Exxon denies knowing anything about the film, and DCI says, “We do not disclose the names of our clients, nor do we discuss the work we do on behalf of our clients.”

This animation proves, once and for all, that Al Gore is on the right track. If this is the best rebuttal the oil barons can come up with, they’re toast.


Write a comment

The Bush quiz: the twentieth hundred days

Posted on August 6th, 2006 at 10:20 by John Sinteur in category: News

[Quote:]

1. Complete George W. Bush’s quote: “I believe that my job is _____.?

(a) to protect life. And sometimes people have to die in order to protect life, see? And that saddens me.

(b) hard. It’s a heckuva hard job. It’s difficult. But I’m doin’ it, see, and I’m gonna keep on doin’ it, because that’s the job of a President.

(c) to go out and explain to people what’s on my mind. That’s why I’m having this press conference, see? I’m telling you what’s on my mind. And what’s on my mind is winning the war on terror.

(d) to construe the laws I sign in a Presidential way. Because that’s part of being a leader, see, is construing with your gut.

2. Who is Peter Wallsten?

(a) The partially blind reporter whom George W. Bush mocked (“Are you going to ask that question with shades on??) for not removing his sunglasses while addressing the President.

(b) The wheelchair-bound senior citizen whom George W. Bush mocked (“You look mighty comfortable?) for not standing in the presence of the President.

(c) The C.I.A. employee who, after delivering the “Bin Laden Determined to Strike in U.S.? briefing, was told by George W. Bush, “All right, you’ve covered your ass now.?

(d) The Iraq-war amputee with whom George W. Bush tried to bond by telling him about a scratch he got during “combat with a cedar? while clearing brush.

Match the number with what it quantifies.

3. At least 30,000.

4. More than 5,000.

5. Zero.

6. Around 200.

(a) Dollars’ worth of merchandise that the former Bush domestic-policy adviser Claude Allen was alleged to have stolen from Target and other stores through a phony refund scam.

(b) Shotgun pellets embedded in the face and upper body of Harry Whittington by Dick Cheney.

(c) National monuments or icons that Secretary of Homeland Security Michael Chertoff said there are in New York City.

(d) dollars donated by Barbara Bush to a hurricane relief fund with the stipulation that the money be spent on software bought from a company run by her son Neil.

7. Complete George W. Bush’s quote: “Nobody likes _______.?

(a) it when the press commits treason.

(b) being lied to.

(c) Osama bin Laden except the Democrats.

(d) beheadings.

8. Three of these quotes were made by George W. Bush. Which one was made by Donald Rumsfeld?

(a) “Nobody likes war. It creates a sense of—of uncertainty in the country.?

(b) “The plan [in Iraq] is to prevent a civil war, and, to the extent one were to occur, to have the, from a security standpoint, have the Iraqi security forces deal with it to the extent they’re able to.?

(c) “Sometimes leaders show up who do a great disservice to the traditions and people of a country. ?

(d) “There are limits to how much corn can be used for ethanol. After all, we got to eat some.?

Who’s who?

9. John Green.

10. James B. Comey.

11. James E. Hansen.

12. Harry Taylor.

(a) The “Good Morning America? producer who was suspended after e-mails he sent, including one in which he wrote, “Bush makes me sick,? were leaked.

(b) The NASA official who said, “It seems more like Nazi Germany or the Soviet Union than the United States,? after the Administration began censoring climate scientists who tried to speak about global warming.

(c) The Justice Department official who refused to authorize the National Security Agency’s domestic surveillance program.

(d) The questioner at a Charlotte event who told George W. Bush, “I would hope, from time to time, that you have the humility and the grace to be ashamed of yourself.?

13. How did Dick Cheney say that the September 11th attacks might have been prevented?

(a) If George W. Bush’s father had taken out Saddam Hussein in 1991.

(b) If the Bush Administration had been able to eavesdrop on the hijackers’ phone conversations without court orders.

(c) If the National Security Agency hadn’t waited until September 12th to translate two messages warning of the attacks which had been intercepted on September 10th.

(d) If even one of the F.B.I. agent Harry Samit’s more than seventy warnings that Zacarias Moussaoui was a terrorist had been heeded.

14. Three of these quotes were made by George W. Bush. Which one was made by Dick Cheney?

(a) “I do want to give you some thoughts about what I’m thinking about.?

(b) “They ought to learn to sing the national anthem in English.?

(c) “We have all the legal authority we need.?

(d) “When you turn on your TV screen and see innocent people die day in and day out, it affects the mentality of our country.?

15. What pair of men did George W. Bush refer to as an “interesting cat? and a “dangerous dude??

(a) The Iraqi Defense Minister and the Al Qaeda leader Abu Musab al-Zarqawi.

(b) Elvis Presley and “Colonel? Tom Parker, during the guided tour of Graceland that Bush gave to Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi.

(c) Owen Wilson and Matt Dillon, after a special White House screening of “You, Me and Dupree.?

16. What was George W. Bush talking about when he declared, “I’m the decider, and I decide what’s best??

(a) Pushing ahead with the Dubai ports deal despite not having known about it until it appeared in the media.

(b) Blocking a Justice Department probe of the Administration’s secret domestic spying operation.

(c) Keeping Donald Rumsfeld as Defense Secretary despite calls by six retired generals for his firing.

(d) Vetoing a stem-cell-research bill.

17. What did George W. Bush say was “the best moment? during his years in the White House?

(a) “The first day I sat at my desk in the Oval Office and thought about all the history that happened there and realized that now it was my turn.?

(b) “When I caught a seven-and-a-half-pound largemouth bass on my lake.?

(c) “When they told me we caught Saddam in his hidey-hole.?

18. True or false: When Tim Russert, the host of “Meet the Press,? said that “there were a lot of misjudgments made? regarding Iraq, his guest Condoleezza Rice pointed out, “There are also some misjudgments that were not made.?

19. Which of these words were among the top ten responses in a Pew Research Center poll that asked voters for the first word that came to mind when they think about George W. Bush?

(a) “Decisive,? “charming,? “brilliant,? and “truthful.?

(b) “Booze,? “cocaine,? “failure,? and “smirk.?

(c) “Illegitimate,? “simian,? “hotheaded,? and “torture.?

(d) “Incompetent,? “idiot,? “liar,? and “ass.?

Answers:

(1) c, (2) a, (3) d, (4) a, (5) c, (6) b, (7) d, (8) b, (9) a, (10) c, (11) b, (12) d, (13) b, (14) c, (15) a, (16) c, (17) b, (18) True, (19) d


Write a comment

Cartoons

Posted on August 6th, 2006 at 9:49 by John Sinteur in category: Cartoon

powell.gif

rice.gif

sack1.jpg

walters.gif

wuerker.gif


Write a comment

What is red mercury?

Posted on August 6th, 2006 at 9:38 by John Sinteur in category: ¿ʞɔnɟ ǝɥʇ ʇɐɥʍ, News

[Quote:]

Three men have been cleared of trying to procure the raw ingredients for a “dirty bomb” which the prosecution claimed could have devastated a British city if it fell into the hands of terrorists. But mystery surrounds the material at the centre of the plot. So what exactly is red mercury?

The most bizarre aspect of the trial of Abdurahman Kanyare and his two co-defendants was the fact that no-one in the court could be certain whether the terrifying substance on which the entire prosecution case was based actually existed.


Write a comment